SKULDFINANSIERING

Skuldfinansieringslån kallas ofta för nystartslån och är ett lån för skuldsatta låntagare för att kunna betala av skulder som samlats ihop tidigare. Man tar alltså ett  nytt lån för att lösa gamla skulder och krediter.

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Varför skaffar man skuldfinansieringslån?

Att ta ett skuldfinansieringslån kan vara en räddare i nöden för låntagare som samlat på sig flera dyra lån eller krediter. Det kan vara en mycket stressande situation där räknar ofta kan glömmas bort vilket kan leda till inkasso eller tillochmed att kronofogden knackar på dörren.

Vad är fördelarna med att skaffa ett skuldfinansieringslån?

Genom att ta ett lån för att lösa andra skulder kan du få en bättre överblick over vad du har för skulder, och direkt se din totala skuld samt få en bättre bild av hur din väg till att bli skuldfri ser ut. Skuldfinansieringslån har ofta lägre ränta än vanliga smålån och krediter, och har oftast en betydligt längre löptid. Att ta ett lån för att betala av mindre lån kan för de högt skuldsatta också vara ett betydligt bättre alternativ än skuldsanering, eftersom det senare kräver att låntagaren lever på existensminimum fram till dess att skulderna är avbetalade. Detta är inte fallet vid skuldfinansieringslån.

Hur fungerar skuldfinansieringslån?

När du väljer att ta ett skuldfinansieringslån så fungerar det på ungefär samma sätt som vilket lån som helst, men med två skillnader. Den primära skillnaden är att lån som tas för att lösa andra skulder medför en kontaktperson som du går igenom din ekonomiska situation med. Kontaktpersonen fungerar som en sorts handläggare som du går igenom alla skulder med så att ni tillsammans kan bestämma vilka skulder som ska betalas av och prioriteras. När lånet är beviljat är det denna handledaren som betalar av skulderna åt dig.

Vårt omdöme