LÅN UTAN SÄKERHET

Vad är ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet brukar ofta kallas för ”blancolån” och är kortfattat ett lån som man kan ansöka om utan att ge långivaren någon typ av säkerhet för lånet.

En ”säkerhet” är i denna bemärkelse oftast det som lånet går till, som till exempel en bil, båt eller ett hus. Lånar du pengar för att köpa en båt används således själva båten som säkerhet för lånet. Klarar du inte av att betala tillbaka lånet kan långivaren kräva att du säljer båten för att få tillbaka lånebeloppet.

Varför ska man låna utan säkerhet?

Vill man låna pengar utan säkerhet eller vill ta ett lån där de helt enkelt inte finns någonting att lämna som säkerhet, till exempel ett semesterlån så är det alltså ett lån utan säkerhet man bör ta.

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Fördelar med att ta lån utan säkerhet

Att ta lån utan säkerhet, eller ett så kallat ”blancolån” har många fördelar. Räntorna är ofta förmånliga och det finns inga krav från långivaren på vad du ska spendera pengarna på. Det är också vanligt att långivaren även erbjuder lån utan UC vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas av lånet.

Hur tar jag ett blancolån?

När du tar ett lån utan säkerhet, eller ”blancolån”, är det viktigt att göra ordentlig research innan du väljer rätt långivare. Både återbetalningstiden och räntan kan ofta skilja sig stort och de är därför bra att jämföra olika långivare och välja den långivaren som passar dina behov bäst. När du ansöker om lånet tar långivaren många olika faktorer i beaktning, däribland din årsinkomst samt eventuella tidigare betalningsanmärkningar.

Vad kan jag använda ett blancolån till?

Att ta ett lån utan säkerhet innebär att du kan använda det lånade beloppet till vad du vill. Du kan till exempel låna till en kontantinsats eller ett billån utan att långivaren använder det du köper som en säkerhet för din betalningsförmåga.

Vårt omdöme