BILLÅN

Bilköp är någonting som de allra flesta behöver låna pengar för. Bilar är dyra och de är sällan praktiskt att behöva lägga ut för hela kostnaden på en och samma gång.

Hur fungerar ett billån?

När du lånar pengar för att köpa en bil så fungerar det i stort på samma sätt som om du tar ett båtlån. Det finns många olika långivare att välja mellan och till skillnad från ett privatlån så behöver du ofta ha en säkerhet för lånet, vilket i det här fallet brukar vara själva bilen som du lånar för. Det går att använda någonting annat som säkerhet, och det går givetvis att istället ta ett privatlån om du istället vill låna utan säkerhet.

Kontantinsats vid billån

När du tar ett billån krävs oftast att du som köpare lägger in en viss kontantinsats vid köpet. Enligt lag måste denna summa ligga på 20% av köpebeloppet. Har du inte möjlighet att spara ihop den summan går det såklart att ta ett separat lån för kontantinsatsen.

Vilka långivare erbjuder billån?

Det finns idag en stor mängd långivare som erbjuder lån för bilköp. Det är viktigt att jämföra de långivare och kreditgivare som finns tillgängliga för att få en så bra uppfattning som möjligt innan du tar ditt billån. Olika långivare har olika för- och nackdelar, så se till att göra ett underbyggt beslut som passar just dig!

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Ha finansieringen färdig innan du påbörjar köpet

Innan du påbörjar affären är det viktigt att du har lånet färdigt. Se till att du har ditt lånelöfte klart från långivaren innan du kontaktar försäljaren för att undvika fördröjningar och missförstånd.

Billån eller privatlån?

När du väljer vilket lån som passar bäst för ditt bilköp är det bra att känna till skillnaderna mellan ett billån och ett vanligt privatlån. Köper du till exempel en begagnad bil av en privatperson så är ett privatlån den enkla lösningen. Då står inte själva bilen som säkerhet, utan din betalningsförmåga gentemot långivaren fungerar som en sorts säkerhet istället. 

Vårt omdöme