BÅTLÅN

Sjölivet har länge setts som någonting reserverat för de allra rikaste, men friheten av att kunna ge sig ut på sjön en vacker sommardag är någonting som fler borde få uppleva. Båtar kan dock ofta vara ganska dyra och någonting som tar lång tid att spara ihop till, vilket har gjort att det blivit betydligt enklare att finansiera båtköpet genom ett lån.

Att låna pengar för att köpa en båt är precis som att låna för att köpa en ny bil, och i likhet med billån har lån till båtköp blivit enklare och mer fördelaktiga de senaste åren.

Saker som är viktiga att tänka på när du skaffar båt:

Se till att ha finansiering färdig innan du påbörjar affären.

Det är viktigt att du har allt i ordning innan du kontaktar försäljaren av båten du har bestämt dig för. Se därför till att du har fått ditt lånelöfte från långivaren du valt innan du går vidare, för att undvika fördröjningar och missförstånd.

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Ordna båtplats innan du köper båt

Med att vara båtägare följer det en hel del praktiskt åtaganden, som t ex att skaffa båtplats. Hur den processen går till är mycket beroende på var du bor, men det enklaste är att kontakta en båtförening i din hemort.

Se till att köpet går rätt till

När du genomför köpet är det viktigt att du anlitar en besiktningsman för att gå igenom båten innan affären avslutas. Köper du av en privatperson är det också bra viktigt att ni själva upprättar ett skriftligt köpeavtal.

Att låna pengar för att köpa en båt är ett sätt att förverkliga drömmar utan att behöva vänta i åratal innan pengarna är ihopsparade. Det är dock viktigt att du väljer en långivare som passar just dig. Vi samarbetar med en mängd olika långivare som erbjuder sina kunder båtlån, så att du som kund känner dig trygg och nöjd när du genomför ditt livs affär.

Vårt omdöme