BANKID-LÅN

I ett allt mer digitaliserat samhälle är det naturligt att många processer som tidigare krävt fysiska signaturer även dem blir smidigare i takt med den tekniska utvecklingen. BankID gör det möjligt att signera avtal helt digitalt, vilket underlättar enormt i många vardagliga situationer. En elektronisk underskrift har samma rättslig vikt som en fysisk, vilket också givetvis gör att det är extra viktigt att ha koll på vad man signerar.

Vad är BankID?

BankID är en e–legitimation som används för att bekräfta sin identitet på internet. Det finns ett flertal olika typer av e-legitimationer men just BankID är Sveriges i särklass största och utfärdas i samarbete med hela 12 banker i Sverige.

Hur skaffar man Bank ID?

För att skaffa BankID börjar du med att installera BankID-appen antingen på din smartphone eller dator. Därefter loggar du in hos din internetbank och laddar ner själva legitimationen. Det är också möjligt att få legitimationen hemskickat på ett smartkort, men att ladda ner denna via banken brukar fungera mycket smidigt. Exakt hur processen går till varierar mellan olika banker, men all information går att hämta hos respektive bank.

Hur lånar man pengar via BankID?

Många långivare erbjuder idag sina kunder möjligheten att signera låneavtalet direkt via BankID. Detta gör att processen blir betydligt snabbare även för större lån eftersom långivaren enkelt kan bekräfta identiteten på låntagaren, vilket annars kan vara en tidskrävande process.

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Vad är fördelarna med BankID-lån?

Eftersom långivaren direkt kan identifiera kunden gör detta att hanteringstiden är betydligt kortare än tidigare. Tidigare krävdes i många fall att kunden behövde besöka ett fysiskt bankkontor för att låna pengar. Detta är inte alltid det enklaste att pussla in i vardagen, då banker har mycket begränsade öppettider. Tack vare den uppsnabbade verifieringsprocessen med hjälp av BankID kan nu även större lånebelopp utfärdas snabbt och enkelt.

Vårt omdöme