Företagslån

Rätt lån för ditt företag

Vad som är rätt lån för just ditt företag, är en sammansatt fråga. Är ditt företag en liten, nystartad firma som har know-how och en lysande affärsidé men är i skriande behov av kapital för att snabbt komma igång med verksamheten? Är ni som driver företaget benägna att ta risker för att ni tror på er idé?

Då är en viss typ av lån lämpligare för er, en typ av lån som kanske inte är lika lämplig för det gamla, etablerade familjeföretaget som har och alltid har haft en långsiktig plan för sin verksamhetLäs vidare för att få förståelse vad som kan passa för just ditt företag.

Nystartat företag

Många som vill starta företag har en affärsidé eller en produkt som man tycker att marknaden har ett behov av. Det kan vara något som dykt upp fort och som det finns ett snabbt behov av mätta marknadens behov. Då gäller det att det finns medel för att kunna vara med och ta del av den kakan. Hinner man inte med så kan tillfället gå förlorat.

Det kan vara en produkt som är kopplad till vintern, och då behöver man kunna sälja produkten på vintern. Väntar man till våren eller sommaren som kommer så kan någon annan ha tagit marknaden och man missar inkomster.

Då behöver företaget ett snabbt lån och gärna med kort återbetalningstid, för att komma igång så fort man kan och stilla marknadens hunger.

Hur mycket vill du låna?

Summa 123
Löptid 123
  • Filtrera för:
  • Direkt utbetalning
  • Betalnings anm OK
  • Lån utan UC
  • Utbetalning kväll
  • Utbetalning helg
  • Swish
Sortera:
Visa fler

Etablerat familjeföretag

Ett etablerat familjeföretag med trogna kunder som har funnits med i flera år skulle kunna behöva ett lån de också. Det kanske är maskiner som ska bytas ut, eller att man ska satsa på att bygga ut en lokal eller liknande, alltså en långsiktig investering.

I de fallen så är inte snabba pengar det viktigaste. Inkomsten av stora investeringar kan ta lång tid, och därför så bör ett sådant företag ansöka om lån som har lägre ränta och längre återbetalningstid. Investeringen kommer att ge avkastning så småningom, men det är inte avgörande om investeringen görs nu eller om 4–6 månader.

Vårt omdöme